Garmin Nederland heeft sinds 07 juni 2011 de Garmin Fietskaart (microSD) in het assortiment. (010-11748-00).
De kaart heeft veel gelijkenissen met de OnRoute fietskaart. Verderop zal ik de diverse specificaties en verschillen beschrijven.
De kaart is routerend.
- Persbericht Garmin.com
- Afbeeldingen van Garmin.com
- Specificaties
- Fietskaart in basecamp
- Verschillen met OnRoute fietskaart
- Conclusie
persbericht Garmin:
De nieuwe Garmin Fietskaart Benelux is beschikbaar in een gemakkelijke plug&play versie op een microSD/SDtm kaart of downloadbaar voor recreatieve fietsers in of op vakantie in Nederland, België of Luxemburg. De kaart is instelbaar in het Nederlands, Frans of Engels.
Wanneer de fietskaart gecombineerd wordt met de gratis te downloaden Garmin BaseCamp™ software, wordt route en waypoint management heel eenvoudig, doordat de gebruiker zelf markeringen en referenties kan aanbrengen voordat begonnen wordt met de fietstocht.
Rijk aan details en informatie.
De Fietskaart Benelux is de eerste digitale fietskaart met dekking van de gehele Benelux. Het stelt de gebruiker in staat om points of interest (POI´s) te zoeken als ook routes automatisch of handmatig te maken op het gehele weg en fietspad netwerk binnen de 3 landen. Voorbeelden van POI´s zijn steden, geografisch plaatsen, restaurants, hotels, trein stations en nog veel meer. De Benelux fietskaart heeft ook een digital elevation model (DEM) voor een exact overzicht van het hoogte profiel van de geplande routes.
Plug & Play
De Garmin Fietskaart Benelux is te gebruiken met de Garmin Oregon serie, Dakota serie, Edge 800, eTrex serie, GPSMAP 62 serie, GPSMAP 78 serie en nüvi serie (Mits voorzien van een (micro)SD geheugenkaartuitsparing).
Afbeeldingen:
Door op de afbeeldingen te klikken kan je vergroting bekijken.
Voorkant hoes |
fietskaart in basecamp |
LF9 op oregon |
routering op oregon |
Specificaties:
|
|
fietskaart in basecamp:
Om de fietskaart in Basecamp te kunnen zien moet de gps aangesloten worden in usb massa opslag.
Bij de Etrex 20/ 30, oregon, dakota, montana en gpsmap62/ 78 gaat dit automatisch. Bij de etrex Hcx modellen moet dit eerst ingesteld worden. U kunt dit als volgt doen.(afbeeldingen volgen in het nederlands)
Sluit de gps aan op de pc. Ga nu via menu menu naar het hoofd menu. kies nu voor “instellen” en klik op enter. | |
ga naar “interface” en klik op enter. | |
ga nu naar “USB massa opslag” en klik op enter. | |
De gps is nu in usb massa opslag aangesloten, de kan zal nu worden ingelezen. het is nu mogelijk routes en tracks te maken op de kaart. Zie ook de diverse handleidingen op de aparte basecamp pagina. |
Verschillen met onroute:
Eerst wat achtergrond informatie over de “Fietskaart”.
De firma WayPoint heeft onder de naam OnRoute de fietskaart ontwikkeld.
Bericht van gps.nl:
De navigerende fietser moest zich tot voorkort behelpen als het gaat om kaartmateriaal voor zijn GPS toestel. De routerende kaarten bevatten alleen wegen die bedoeld zijn voor auto’s en geen echte fietspaden. De topografische kaarten bevatten al meer fietspaden, maar zijn niet routeerbaar. En als een kaart niet routeerbaar is, krijgt een gebruiker geen aanwijzingen als “over 150m linksaf slaan”. Met het verschijnen van
de Waypoint Fietskaart wordt in de behoefte van de fietser voorzien!
De Waypoint Fietskaart was vanaf februari 2008 beschikbaar voor klanten van Waypoint vanaf www.MyWaypoint.nl als eerste versie en bevatte gecontroleerde fietsroutes en fietsknoopuntten rond Almere, op de Veluwe en oostelijk Gelderland die volledig routerend zijn. Dat houdt in dat de fietser bij elke afslag netjes een aanwijzing krijgt waar de route verder loopt.
Op basis van de ervaringen met deze kaart is er in samenwerking met RouteYou in versneld tempo een geheel vernieuwde kaart gemaakt. Naast de mooie fietspaden bevat de kaart ook de wegenkaart van TeleAtlas. Bij het maken van een route zal echter de voorkeur voor de mooie fietspaden gekozen worden. Hoe deze mooie wegen bepaald zijn kunt u hier lezen.
In een later stadium is de fietskaart ook door Sailtron/ Garmin verkocht (SAI7500520), deze versie was alleen verkrijgbaar in een MicroSD versie.
Sinds 01 januari 2011 is Garmin nederland een onderdeel geworden van Garmin International.
Garmin heeft er voor gekozen om “oude” sailtron producten opnieuw uit te brengen. (Binnenwaterkaart en fietskaart) Daarom is er nu de Garmin fietskaart BeNeLux.
Garmin fietskaart BeNeLux:
|
OnRoute Fietskaart NL
|
Conclusie:
Of de routering en het gemis aan knooppunten poi’s de OnRoute kaart zal doen vergeten is nog maar de vraag. De routering op langere afstand is wel beter geworden.
Nadeel is dat de kaart niet icm met andere kaarten geladen kan worden, de kaart is namelijk voor geïnstalleerd op SD kaart.
De knooppunten kan je nu ook los downloaden via de mywaypoint site.